E-learning module over het legen en verwisselen van katheterzakken voor zorgprofessionals. Inclusief theorie, toets en accreditatie. Studieduur 1-2 uur, 1 jaar toegankelijk.
Module (met voorleesfunctie) over het legen en verwisselen van een katheterzak. Doelgroep: Helpende +, Verzorgende IG, Verpleegkundigen en mantelzorgers. Studieduur: ongeveer 1-2 uur. De module is 1 jaar voor je toegankelijk. Accreditatie: 1 punt.
De inhoud is gebaseerd op de laatste versies van protocollen en richtlijnen. Onze e-learning wordt continu aangepast als er wijzigingen zijn.
Opslaan in je bladwijzersVoor wie
Helpenden +, Verzorgenden IG, Verpleegkundigen, Mantelzorgers
Niveau en gewenste voorkennis
Niveau 2, 3, en 4
Wat wordt er behandeld
Katheteriseren is nodig als het urinewegstelsel door ziekte, obstructie of een ongeluk niet goed functioneert. Er kunnen dan problemen ontstaan, onder andere met de opslag van urine, het legen van de blaas of met een combinatie van beide. Als de blaas niet goed wordt geleegd loopt de cliënt bovendien een verhoogde kans op een urineweginfectie.
Bij de keuze voor de methode wordt allereerst eenmalig katheteriseren (eventueel meerdere keren per dag) overwogen. Als dit niet (meer) mogelijk is, wordt gekozen voor langdurige katheterisatie door middel van een verblijfskatheter.
In deze module gaan we in op het legen en verwisselen van een katheterzak.
Onderwerpen:
De module bevat een theorietoets. Om de module succesvol af te ronden dien je de theorietoets te behalen met een minimale score van 80%. Je kan een toets 1 keer maken en vervolgens 2 keer herkansen. Daarna is er altijd even contact om te kijken of er iets speelt als extreme faalangst of dyslexie. In dat geval kunnen we kijken naar een passende oplossing. Is dat niet het geval zetten we de toets nog een keer voor je open.
Doelstelling
Hoeveel tijd heb je nodig
Deze training is ook als incompany te boeken
direct een prijsindicatie