Duurzame inzetbaarheid - Omgaan met werkdruk/werkstress

Wat is stress/spanning en wat kun je doen om hier beter mee omgaan?Krijg inzicht in de rol die jouw gedachten en gevoelens spelen als je je onder druk voelt staan.

Lukt het je binnen je werk niet altijd om te doen wat je wilt doen? Vind je het bijvoorbeeld lastig om met hoge werkdruk om te gaan of baal je ervan dat je spanning ervaart op de momenten dat je dit juist niet kan gebruiken? Of wellicht heb je een ander voorbeeld waarbij spanningen op het werk een rol speelt?

In deze training krijg je inzicht in welke rol jouw gedachten en gevoelens in deze situaties spelen. Hierbij zullen de ACT principes (Acceptance & Commitment Therapy) centraal staan. Vanuit deze principes zal je leren hoe je flexibel om kan gaan met jouw gedachten en gevoelens, waardoor je jouw aandacht makkelijker op jouw taak kan richten. Het doel van de training is om te leren mentaal flexibeler te zijn in de situaties waarin dit nu voor je lastig is.  

Wanneer we twijfelen of we wel aan onze kwaliteit kunnen voldoen of het gevoel hebben niet genoeg tijd te hebben om kwaliteit te kunnen leveren dan kan dit stress/spanning opleveren. Dat leer je in deze training.  

Kenmerkend: De training zal bestaan uit een onderbouwing met theorieën, maar ook uit het praktisch ervaren door middel van ervaringsoefeningen. De training wordt uiteraard verder toegespitst op de specifieke werkcontext van de deelnemers. Zelf graag goed willen presteren of juist heel veel werk willen doen in te weinig tijd. Het doel is om in deze situaties minder last te ervaren van werkdruk, werkspanning met als resultaat dat je jouw werk beter, sneller en met minder fouten kan uitvoeren.

Over de trainer:

Deze training wordt verzorgd door Marianne van Erp. Marianne is werkzaam als sport- en prestatiepsycholoog en zij kenmerkt zichzelf door haar enthousiasme, energie en open houding. Daarnaast kan zij zichzelf goed inleven in verschillende situaties en deinst ze niet terug om door middel van kritische vragen het bewustwordingsproces bij mensen te vergroten. Marianne vindt het belangrijk dat er in haar trainingen geleerd wordt door middel van leuke oefeningen.

In haar trainingen gebruikt Marianne veel voorbeelden uit haar sportpraktijk. Zij werkt binnen de sport met individuele sporters, teams, coaches en ouders. Daarnaast is zij werkzaam als trainer en coach in het onderwijs, de zorg, het bedrijfsleven en bij de Nationale Politie.

In de sport is ze vooral bezig met het optimaal presteren op de momenten waarin het voor de sporter, het team of de coach het belangrijkst is. Daarnaast geeft ze met collega’s veel trainingen in de zorg op het gebied van fysieke en mentale weerbaarheid. Zowel op individueel niveau als binnen teams.  

Cursusduur:

De training duurt in deze opzet 1 dagdeel.
Op verzoek kan deze training ook incompany worden verzorgd of in een serie van 5 dagdelen. 


Praktische informatie
Prijs: € 255,16 (incl. 21% BTW)
Studie uren: 4

Tijdens deze training zijn onderstaande onderdelen behandeld 

  • Theorie over werkdruk, werkspanning
  • Aanreiken van handvatten om om te gaan met stress/spanning 
  • Verminderen van de last die wordt ervaren door werkdruk 

Categorie Persoonlijke ontwikkeling

Meer informatie over Persoonlijke ontwikkeling

Deel via social media:

CURSUSDATA EN TIJDEN DEZE CURSUS

ANDERE DATUM?

Vul jouw emailadres in zodat we je kunnen informeren als er (nieuwe) cursusdatums worden toegevoegd.

@
* dient ingevuld te worden