Diabetes Mellitus type 1&2; Bloedglucose prikken en insuline toedienen.
Als zzp’er of werknemer in de zorg ben je zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van de zorg die je verleent. Omdat er steeds meer cliënten zijn die diabetes krijgen is het van belang dat de symptomen op tijd worden gesignaleerd. Daarom staat in deze training het ziektebeeld Diabetes Mellitus, het toedienen van insuline met een insuline pen en glucose meten centraal.
Als je deze cursus boekt krijg je toegang tot 3 e-learningmodules: 'Diabetes Mellitus' (uitgebreide informatie over het ziektebeeld en complicaties), 'bloedglucose bepaling via vingerprik' en 'Insuline toedienen met een insulinepen'. Daarbij krijg je ook een set instructievideo's over de vingerprik en het toedienen van Insuline.
Deze cursus is ook te boeken zonder set voorbereidende
e-learningmodules/instructievideo's.
Om je in te schrijven voor de cursus zonder e-learning klik je op deze link.
Voor wie
Deze cursus is bedoeld voor zorgverleners die werkzaam zijn in de sector zorg en welzijn. Die functioneel zelfstandig bevoegd zijn, zoals verpleegkundigen en verzorgenden IG.
En aan niet zelfstandig bevoegden zorgverleners zoals, helpende zorg en welzijn, zorgassistenten, begeleiders in de gehandicaptenzorg en onderwijspersoneel met een zorgtaak.
Niveau en gewenste voorkennis
Niveau 2, 3 en 4
Wat wordt er behandeld
De eerste 2 uur zal in het teken staan van theorie. Hierin wordt verteld wat Diabetes type 1 en 2 is. Hoe te handelen bij een te hoge of te lagen glucose. Hierbij wordt gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden.
Het laatste uur zult u leren hoe u glucose moet meten en insuline moet toedienen m.b.v. een insulinepen.
Doelstelling
Aan het einde van deze training is uw kennis over Diabetes mellitus voldoende en kunt u glucose meten en insuline toedienen volgens de bekwaamheidseisen, veiligheidsregels en voorschriften zoals de wet BIG beschrijft.
Na de cursus:
Hoeveel tijd heb je nodig
Deze training is ook als incompany te boeken
direct een prijsindicatie